sobota, 4 stycznia 2014

Najlepsza jajecznica na świecie

Zrobić dobrą jajecznicę nie jest tak łatwo jakby się mogło wydawać, praktycznie każdy potrafi wybić jajka na patelnię i usmażyć ale... no właśnie, moj towarzysz raz mi zrobił jajecznicę... i może lepiej niech nie robi :P jajka lekko przypalone i do tego skorupki trzeszczące pod zębami... brrr
 Pokaże wam jak ja ją robię, smakuje wyśmienicie ale jest jeden minus - robi się ją dość długo jak na jajecznicę. Zajęło mi to ponad pół godziny ale jeżeli chce się mieć dobre śniadanko to trzeba się trochę postarać ;)

Do jajecznicy użyłam
- 2 średnie cebule
- kilka plastrów wędliny
- oliwki
- puszke pomidorów
- 6 jajek
- sól
- pieprz

Wykonanie pokazuję na filmie więc zapraszam do oglądania.
Pozdrawiam


 http://www.youtube.com/watch?v=k1Hk9ixOOvw



ps  filmik z ciastem będzie troche później ze względów technicznych


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz